Fotografie » Vogels

Project Description

Vogels

In mijn tuin lok ik de vogels het hele jaar door. Er staan veel struiken en een paar bomen, een vijver en veel insecten, een waar vogelparadijs.

Merels, spreeuwen, mussen, vinken en af en toe de boomkruiper en het goudhaantje. Midden in de stad had ik de soorten die ik zie niet verwacht. Gaaien, een trouwe bonte specht en zelfs een keer een sperwer. Het lukt maar zelden om een mooie foto te maken van de zeldzame verschijningen in de tuin.

De gaai (voorheen de Vlaamse Gaai) komt de pindaslinger leegroven en verstopt de pinda’s in de tuin en de omliggende tuinen. Prachtig om die intelligentie te zien bij zo’n vogel, en ze zijn ook nog eens prachtig. Ik heb een keer een filmpje kunnen schieten van de pindaroof.

Een kleine verzameling zelf gemaakte foto’s van vogels in mijn tuin, op vakantie en in dierentuinen zoals Avifauna heb ik op deze pagina geplaatst.

Bijna dagelijks komt er een kleine bonte specht mijn tuin voorbij en dan onderzoekt hij de oude afgezaagde conifeer, ik heb eindelijk een video kunnen maken van een uitvoerig onderzoek van de bonte specht.

Vogelbescherming Online Vogelgids
Hoeveel vogels tel jij in je tuin? Doe mee aan de Tuinvogeltelling 2019! Op 26 en 27 januari 2019...
De Nationale Tuinvogeltelling
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Vaardigheden / Hobby’s / Interesses

Fotografie » Wildlife
Fotografie » Amfibieën
Fotografie » Natuur
Fotografie » Katten
Fotografie » Insecten
Fotografie » Vogels
error: