Sport » Vissen

Project Description

Vissen

Witvissen, karpervissen, roofvissen en zeevissen

Lekker buiten aan het water, natuur om je heen, wind in je haren en geduldig wachten tot de eerste aanbeet. Vissen is lekker ontspannen en toch spannend. Ik ga er niet meer zo vaak als vroeger op uit maar geniet in de zomer nog regelmatig van een goede visdag, alleen of met mijn vismaatje.

Al als kleine jongen vond ik vissen heel erg leuk, na school een paar uurtjes vissen in de singel voor het huis. Later ben ik met karpervissen in aanraking gekomen, een tak van sportvissen die draait op techniek. Beetverklikkers (piepers), verlichte wakers, voerboten, tenten, 1000+ soorten boilies en dan hopelijk een waanzinnig gevecht als je een grote karper aan de haak hebt.

Samen met mijn vismaat ben ik een paar keer in Frankrijk geweest, een midweekje kamperen en vissen aan mooi viswater. In Frankrijk heb ik mooie karpers gevangen, met name de Franse spiegelkarpers vechten als een dolle. Mijn grootste vangst (schubkarper, 28 pond 89 cm) was echter in Nederland, in de Bleiswijkse Zoom.

Naast karpervissen vis ik ook op witvis of roofvis. Een mooie snoek is ook altijd spannend. Zeevissen doe ik niet veel, af en toe in de Nieuwe Waterweg bij Maassluis of met vrienden vanaf een boot.

Op vakantie in Frankrijk heb ik een goudkarper gevangen, ik zag er een aantal zwemmen in het meertje Lac Vert (Lot). Na een uurtje vissen bleek een van de super goudvissen mijn aas lekker te vinden, geen grote karper maar wel een goudkarper!

De foto’s van de steur en diamantsteur zijn gemaakt bij een commerciële visvijver in Nederland (Flevopolder).

Vaardigheden / Hobby’s / Interesses

Fotografie » Wildlife
Fotografie » Amfibieën
Fotografie » Natuur
Fotografie » Katten
Fotografie » Insecten
Fotografie » Vogels
error: